Главная

Статьи

термоси

  1. пристрій термоса
  2. Види і характеристики термосів
  3. Класифікація за типом
  4. Класифікація за обсягом
  5. Функції та можливості
  6. Способи відкривання / подачі
  7. Матеріал колби для термоса
  8. Матеріал корпусу
  9. переваги
  10. глечик
  11. Кухоль
  12. фляга
  13. харчовий
  14. Відкривання / подача
  15. матеріали
  16. проблеми
  17. Кухоль
  18. фляга
  19. харчовий
  20. Відкривання / подача
  21. матеріали
  22. Як вибрати термос
  23. Умови експлуатації
  24. Розміри
  25. Поради
  26. Який краще
  27. Як користуватись
  28. Збільшення часу роботи
  29. зберігання
  30. гарантія
  31. Несправності і ремонт
  32. Виробники термосів
  33. ARCTICA
  34. Bekker
  35. BIOSTAL
  36. Diolex
  37. EMSA
  38. LaPLAYA
  39. Mayer & Boch
  40. Regent
  41. Stanley
  42. TalleR
  43. Thermos
  44. Tiger
  45. Vitesse

Реклама від спонсорів:

Термос - побутовий прилад, який використовується для зберігання рідини при постійній температурі. Підтримувана температура може бути нижче або вище в порівнянні з навколишнім середовищем. Ще один варіант експлуатації - приготування напоїв та їжі (каші, настої).

пристрій термоса

Конструкція складається з наступних деталей:
Конструкція складається з наступних деталей:

  • кришка-чашка;
  • чашка;
  • пробка (з кнопкою або без), оснащена теплоізоляцією зсередини;
  • кільце на основі силікону, що служить ущільнювача матеріалом;
  • зовнішня стінка, виготовлена ​​з нержавіючої сталі;
  • внутрішня стінка, виготовлена ​​з нержавіючої сталі;

кришка-чашка;   чашка;   пробка (з кнопкою або без), оснащена теплоізоляцією зсередини;   кільце на основі силікону, що служить ущільнювача матеріалом;   зовнішня стінка, виготовлена ​​з нержавіючої сталі;   внутрішня стінка, виготовлена ​​з нержавіючої сталі;

  • зовнішня поверхня оброблена спеціальним мідним покриттям, яке відображає тепло;
  • внутрішня поверхня, яка контактує з продуктами харчування / рідинами, відрізняється відполірованим покриттям, виконаним електролітичним способом;
  • між зовнішньою і внутрішньою стінками знаходиться вакуумний ізолюючий шар;
  • на дні ємності міститься абсорбуючий елемент, який видаляє залишки повітря з вакууму;
  • денце.

Щоб зберігати харчовий продукт в теплому вигляді, пристрій передає мінімальну кількість тепла від продукту до навколишнього простору.

Для підтримки низької температури необхідна мінімальна передача тепла від навколишнього середовища до продукту. Це головні завдання термоса.

Пристрій функціонує на основі закону теплообміну речовин. При розміщенні ємності з холодною і гарячою водою на столі з часом температура обох рідин стане однаковою - такий же, як і температура кімнати, в якій вони знаходяться.

Оскільки прилад зберігає тепло у внутрішній ємності, виконується ізоляція від зовнішнього середовища, яка і змінює температуру.

Найбільш простий варіант ізолюючого речовини - повітря, але він недостатньо ефективний. З цієї причини в більшості пристроїв використовується вакуум - порожній простір, позбавлене будь-яких речовин.

Таким чином, передача тепла від внутрішньої колби до оточуючого простору не відбувається.

Алгоритм роботи термоса має багато спільного з посудиною Дьюара. Пристрій являє собою ємність, обмежену двошарової стінкою. Між шарами міститься повітря або вакуум.

Посудина виготовляється з нержавіючої сталі або скла. Внутрішня поверхня покрита матеріалом з відбиваютьвластивостями, який допомагає утримати тепло всередині колби.

Чому рідина або їжа з часом все одно остигає або нагрівається? Це відбувається через недостатню ізоляції.

Види і характеристики термосів

Види і характеристики термосів

Колір корпусу не впливає на якість виробу і служить другорядним критерієм при виборі. Найпоширеніший варіант - сталевий відтінок. Корпус виготовляється в будь-якому кольорі в залежності від моделі.

Класифікація за типом

Класифікація за типом

класичний прилад

  • Призначається тільки для рідин - чаю, кави та ін.
  • Конструкція має вузьку горловину, завдяки чому досягаються мінімальні тепловтрати. Це властивість відрізняє класичні моделі від тих, що призначені для їжі.
  • Головна відмінність від кухлів і глечиків - експлуатація в похідних умовах і транспортування, тривала за часом.
  • В середньому обсяг класичної моделі становить близько 500 мл. Можливі інші варіанти виробів за формою, місткості.

термос глечик

  • Для вироби характерна специфічна конструкція: ручка для транспортування, носик, призначений для наливання напоїв.
  • Відрізняється збільшеним об'ємом - від 1 л.
  • Призначається для постійної експлуатації, не розрахований на постійну транспортування, використання в походах і т.п.
  • Глечик - підходящий варіант для будинку, великої кількості членів сім'ї, які п'ють чай / кава в різний час.
  • Виріб недостатньо міцне, щоб використовувати за межами будинку. Йому властива громіздкість, збільшені розміри.

Термокружка

  • Являє собою пристрій з меншою ємністю, що працює за принципом класичного термоса. Оснащена подвійними стінками, характеризується теплоізоляційними властивостями.
  • У верхній частині такої моделі передбачена спеціальна кришка для щільного закривання ємності. При експлуатації немає необхідності в переливанні напою в іншу ємність - можна пити прямо з кружки.
  • У деяких моделях отвір для пиття вбудовується в кришку. Таким чином, вдається зберегти тепло на більший час - не доводиться знімати кришку.
  • Чи не призначаються для тривалого підтримання тепла. Головне завдання гуртки - зберігати температуру напою в процесі пиття.
  • Ємність розраховується на використання однією людиною, тому обсяг не перевищує 0,5 л.

Фляга, як і кружка, використовується без додаткової чашки для пиття. Обсяг коливається в межах 0,5-1 л.

Характеризується компактною і зручною конструкцією:

  • звужена горловина;
  • можливість тримання однією рукою;
  • в комплекті немає чашки.

Зовні деякі моделі нагадують пластикову пляшку. Переважно використовувати фляги для зберігання охолоджених напоїв, оскільки пиття гарячої рідини з вузького горлечка може привести до опіків.

харчовий термос

харчовий термос

  • Призначається для зберігання їжі в гарячому вигляді. Оснащується розширеним горлом, яке надає можливість використовувати прилад для перших або других страв з однаковим зручністю.
  • З деякими моделями в комплекті поставляються контейнери для продуктів харчування, посуд, столові прилади.
  • Ємність вироби - від 1 л.
  • Характерна недостатня підтримка температури (в порівнянні з моделями для напоїв) проте харчові моделі здатні підтримувати тепло навіть при низькій температурі протягом декількох годин.

Класифікація за обсягом

Класифікація за обсягом

Обсяг термоустройств в залежності від моделі варіюється в межах 0,45-30 л (вироби з контейнерами):

  • до 500 мл;
  • 501-1000 мл;
  • 1001-1500 мл;
  • 1501-2000 мл;
  • від 2000 мл.

Під обсягом мається на увазі максимально можлива кількість напою або їжі, яка поміщається у внутрішній колбі. Чим ширшими колба, тим дорожче коштує термос.

Більша кількість напою або їжі довше зберігає температуру, але в той же час напівпорожня ємність остигає набагато швидше.

Функції та можливості

Функції та можливості

Ложка зустрічається в комплектації пристроїв, які призначаються для їжі. Відрізняється зручністю у використанні і компактністю.

Комплектна ложка зручніше традиційного приладу, можливо поєднання ложки і виделки в одному виробі, кріплення ложки до корпусу термоса. Функціональність ложки залежить від конструкційних особливостей.

Велика частина термосів класичного і харчового типу оснащуються спеціальною чашкою. Її функції виконує зовнішня кришка, яка закриває основну систему відкривання / подачі вмісту колби.

У деяких моделях є додаткова чашка, яка стане в нагоді в разі експлуатації пристрою двома людьми - не доведеться носити зайву посуд з собою.

Контейнерами для їжі оснащуються харчові моделі термосів. Весь обсяг вироби розділяється між декількома контейнерами, кожен з яких поміщається всередину колби.

Їжа кладеться безпосередньо в контейнери, а не у внутрішню ємність. У колбі контейнери встановлюються один на одного. У деяких моделях кожен контейнер працює за принципом термоса і зберігає тепло.

Кожна ємність використовується замість миски, наповнюється окремими видами страв.

особливості:

особливості:

  • Очікують, що не експлуатація харчового пристрою без контейнерів (заповнення колби);
  • внутрішня ємність оснащується нещільної кришкою, тонкими стінками, недостатньо ефективно підтримує тепло;
  • теплоізоляція і герметичність забезпечуються контейнерами;
  • в комплекті поставляється 2-3 ємності.

Спеціальна ручка для перенесення, яка передбачена в конструкції вироби, виконує і інші функції - в глечику використовується для зручного наливання рідини, в гуртку - для тримання судини в руці. Ручка входить в конструкцію термоса або чохла.

Плечовий ремінь призначається для полегшеної транспортування термоізделій. Доцільно застосування ременя в громіздких і важких моделях. Переважно це стосується харчових пристроїв. Перенесення термоса на ремені простіше і легше, звільняє руки.

Карабін - швидкороз'ємна засувка, яка представляє собою поєднання пружинного замка і петлі. Використовується для кріплення пристрою до сумці , рюкзаку та іншим об'єктам для зручного транспортування.

Карабінами оснащуються моделі термосів, призначені для похідних умов.

Чохол призначається для захисту корпусу термоса від пошкоджень. Прості варіанти захищають корпус від подряпин, потертостей. Покращені моделі чохлів оснащуються певним ступенем захисту від ударів.

В чохлі нагрівання та охолодження вмісту колби відбувається повільніше. Чохол обладнується ручками, кріпленнями і іншими елементами.

Можлива покупка чохла окремо від приладу, але аксесуар в комплекті більш надійний і функціональний, оскільки сумісний з певною моделлю.

Способи відкривання / подачі

Способи відкривання / подачі

Спосіб відкриття і подачі вмісту колби має на увазі собою пристосування, за допомогою якого закривається горлечко вироби. Зовнішній ковпачок у всіх моделей однаковий, він служить для додаткового захисту від протікань.

гвинтові моделі

  • Головним компонентом конструкції виступає кришка, що закручується.
  • Різьба вважається найбільш надійним способом закривання термоса, оскільки щільно і герметично прикріплює кришку.
  • Гвинтовий системі властива схильність до зношування, оскільки кришка регулярно закручується і відкручується.
  • Найчастіше встановлюється на харчові моделі зі збільшеною ємністю, так як вони розраховані на одиночний розлив продукту, а не постійне відкривання / закривання.

Термоси з клапаном

  • Найбільше нагадують гвинтові моделі, однак головна відмінність полягає в тому, що нарізне сполучення не є суцільним.
  • У закрутки передбачений клапан, крізь який відбувається вилучення вмісту колби. При цьому закрутку знімати не треба.
  • Цей спосіб надає можливість повністю відкручувати закрутку тільки в двох випадках - коли необхідно помити внутрішню ємність або наповнити її напоєм.
  • Для відкривання клапана передбачена кнопка. Закривання виконується аналогічним натисканням на кнопку.
  • Клапан - найбільш поширений тип відкривання / подачі вмісту колби.

Пробка для термоса

Працює за принципом винної пляшки. Виготовляється з матеріалу з еластичними властивостями і встановлюється в горловину, щільно прилягаючи до її стінок.

Утримується в одному положенні тільки завдяки силі тертя - різьблення та інші кріплення відсутні. Рідко використовується в сучасних моделях через непрактичність і швидкого зношування.

кришка

Прикріплюється до шийки термоса без додаткових пристосувань. Утримується в такому положенні за рахунок виступів на шийці, які поєднуються з виїмками в самій кришці.

Можливі інші варіанти використання кришки, коли вона контактує з внутрішньою частиною колби, а не зовнішньої. Найчастіше використовується в харчових моделях і Термокружки.

Термос з помпою

У кришці вироби передбачений насос. Він запускається в роботу за допомогою натискання на важіль або кнопку. При натисканні порція вмісту внутрішньої ємності витягується.

Система зустрічається переважно в глечиках, оскільки вони об'ємні і громіздкі, не розраховані на експлуатацію в похідних умовах.

Матеріал колби для термоса

Матеріал колби для термоса

  • пластик;
  • нержавіюча сталь;
  • Скло.

Матеріал корпусу

Матеріал корпусу

  • пластик;
  • нержавіюча сталь.

переваги

класичний термос

класичний термос

  • володіє хорошими теплоізоляційними властивостями за рахунок вузької горловини;
  • розрахований на експлуатацію в похідних умовах;
  • підтримує тепло протягом тривалого часу.

глечик

глечик

  • випускається з місткою ємністю;
  • повного обсягу достатньо для декількох осіб;
  • обладнується зручною ручкою, носиком.

Кухоль

Кухоль

  • можливість пити прямо з ємності, не треба шукати додаткову посуд;
  • поліпшені показники збереження тепла;
  • в деяких моделях необов'язково знімати кришку - пити можна через спеціальний отвір.

фляга

фляга

  • зручна експлуатація;
  • оптимізована конструкція;
  • добре зберігає тепло.

харчовий

харчовий

  • розширена комплектація;
  • широке горло;
  • збільшений обсяг.

Відкривання / подача

Відкривання / подача

  1. Гвинтове кріплення - найбільш надійний і герметичний спосіб з'єднання кришки і ємності.
  2. Клапан знижує ймовірність виходу з ладу різьблення, підвищує експлуатаційний термін і надійність пристрою.
  3. Пробка служить засобом надійного з'єднання.
  4. Кришка знімається швидше, ніж інші кріпильні системи.
  5. Насос (помпа) дозволяє тримати виріб у вертикальному положенні і не нахиляти для вилучення рідини.

матеріали

матеріали

Єдина перевага пластикової колби - низька вартість. Володіє незначною вагою, малою провідністю тепла.

Ємність з нержавіючої сталі має підвищену міцність. Виріб стійкий до падінь, ударів, механічних пошкоджень. Підходить для використання в похідних умовах, тривалого транспортування.

Поліпшення теплоізоляційних властивостей можливо за рахунок різних технічних рішень. Корпусу зі сталі теж властива підвищена міцність. Стійкий до подряпин, вм'ятинами, сколів.

Металеве покриття виглядає стильно в плані оформлення, створює відчуття надійності.

Скляна колба інертна в хімічному плані. Це означає, що матеріал не схильний до процесів окислення.

Згодом на внутрішній поверхні не виникають сторонні запахи, тому можливе застосування скляних колб для зберігання ароматних напоїв (чаю на основі трав'яного збору та ін.).

проблеми

глечик

глечик

  • незручно носити з собою - призначається тільки для стаціонарного використання;
  • громіздкий, непрактичний;
  • нестійкий до механічних пошкоджень.

Кухоль

Кухоль

  • не призначений для транспортування;
  • малий обсяг, розрахований на одну людину.

фляга

фляга

  • є ризик опіку гарячим напоєм через вузької горловини.

харчовий

харчовий

  • гірше зберігає тепло в порівнянні з іншими моделями.
  • громіздкий;
  • важкий.

Відкривання / подача

Відкривання / подача

  1. Гвинтові система схильна до зношування через постійне відкривання і закривання. Надійність згодом знижується.
  2. Пристрої з клапаном застосовуються тільки для чистих напоїв без домішок, оскільки пропускне отвір, через яке відбувається вилучення, забивається.
  3. Пробка зношується швидше за інших конструкційних елементів, незручна в функціональному плані.
  4. Кришка недостатньо щільно і герметично закриває шийку конструкції.
  5. Помпа знижує надійність термоса, збільшує вагу.

матеріали

матеріали

Пластикова колба погано взаємодіє з гарячою рідиною. Під впливом високої температури можливе виділення шкідливих речовин безпосередньо в напій.

Контейнери на основі пластика, які входять в комплект з харчовими моделями, сюди не відносяться, тому що вони не працюють за принципом термоса.

Пластиковий корпус має свої слабкі сторони - низьку міцність, виникнення тріщин, подряпин, втрата первісного вигляду.

Головний недолік сталевий колби - значний ризик окислення матеріалу. Цей процес і його наслідки не завдають шкоди людському організму, але викликають появу неприємного запаху, який змінює аромат напоїв.

Недоліки сталевого корпусу - вага, складна обробка, висока провідність тепла.

Скляна колба не підходить для експлуатації в похідних умовах через недостатню міцність.

Як вибрати термос

обсяг

обсяг

Перед вибором певної моделі виробу визначитеся, протягом якого часу вона повинна підтримувати тепло. Чим більше часу ви проводите поза домом і плануєте використовувати посудину, тим більшим має бути його обсяг. Кілька важливих правил:

  1. Чим вище місткість колби, тим довше напій / їжа залишаються гарячими.
  2. При виборі харчового термоса придбайте модель, об'єм якої відповідає кількості з'їдається вами їжі.
  3. Температура їжі залежить від консистенції - рідкі страви довше залишаються гарячими, ніж сухі.

Судини ємністю 0,5 л досить для зберігання рідини протягом 3-6 годин. Для більш тривалої експлуатації вибирайте вироби з об'ємом 1 л і вище.

Умови експлуатації

Умови експлуатації

  • Для напоїв не підходять вироби з широкою горловиною - через вузьке горлечко відбуваються менші втрати тепла.
  • Для їжі вибирайте прилад з широким горлом, щоб було зручно заповнювати ємність і першими, і другими стравами.
  • Для використання в міських умовах підходить прилад зі скляною колбою. В умовах активного відпочинку віддавайте перевагу металевої колби.
  • Тип судини підбирається в залежності від того, з якою метою він купується. Для домашнього використання з розрахунком на велику родину підходить глечик або класична модель.

Для пікніків, відпочинку на природі, риболовлі тощо вибирайте більш місткі та міцні вироби зі зручною транспортуванням. Для прогулянок на велосипеді можна купити компактний термос.

  • Кольорове оформлення, ручки, носик, кріплення, форма - другорядні критерії, які не впливають на ефективність і термін служби.

Розміри

Розміри

Фізичні параметри судини мають значення, якщо ви плануєте відправлятися в походи або поїздки на велосипеді .

Поради

Поради

  • Переконайся в якості обраній продукції. Вівчіть внутрішню и зовнішню поверхні вироби на предмет відколів, тріщін, подряпін и вм'ятини.
  • Досліджуйте кришку і пробку, герметичність і надійність з'єднання. До 40% тепла втрачає саме пробка. Спрощена конструкція проводить менше тепла, ніж складна система.
  • Внутрішня колба якісного приладу не видає сторонніх і неприємних запахів. Якщо запах відчувається, не купуйте такий посудину - при контакті з гарячою рідиною ситуація тільки погіршиться. Аромат напоїв або їжі теж буде псуватися.

Аромат напоїв або їжі теж буде псуватися

  • Між корпусом пристрою і шийкою встановлюється ущільнювальне кільце для надійності і щільності - перевірте його місце розташування і правильність установки. Кільце підганяється точно за розміром і не дає рідини проливатися.
  • Кнопки, важелі та інші конструкційні елементи перевірте на міцність і надійність, відсутність дефектів.
  • Колба термоса міцно і щільно фіксується в зовнішньому корпусі, не ворушиться, в іншому випадку при першому механічному впливі вона пошкодиться або розіб'ється за умови використання скла.

Бажано застосування амортизаторів на основі гуми, які встановлюються в нижній або верхній частині судини. Про це йдеться в технічній документації до пристрою, оскільки виявити амортизатори самостійно досить важко.

  • Перевірте прилад після, відшукайте позначку, яка вказує на відповідність пристрою вітчизняним або європейським стандартам якості.
  • Невідповідні дійсності назви країни-виробника, компанії та інша свідомо помилкова інформація говорить про низьку якість судини.
  • У технічних характеристиках вказується тривалість активної роботи пристрою (у вигляді звичайної написи або піктограми). Вакуумна колба утримує певну температуру протягом 6-7 годин, сталева - 8 годин.

За цей проміжок часу температура повільно знижується до 70-80 ° С. Коли час закінчується, починається швидке зниження температури до 50 ° С.

  • Незважаючи на ідентичні технічні характеристики і фізичні параметри продукція від різних виробників має неоднаковими властивостями і ступенем надійності.
  • Високу вартість не завжди можна розцінювати як головний показник якості. Шлюб можливий у виробах будь-якої цінової категорії.
  • Оскільки при покупці неможливо оцінити якість вакууму, то зробіть це одразу ж після придбання. Для цього наповніть внутрішню ємність окропом і злийте воду через 5 хвилин - так колба прогрівається.

Ще раз заповніть термос окропом, не доливаючи 1 см до горлечка, почекайте 30 хвилин. Якщо стінки судини через півгодини стануть теплими, прилад непридатний до використання.

  • У конструкції вітається збільшена відстань від нижньої частини корпусу до дна колби. Так ємність, заповнена напоєм, не контактує з іншими поверхнями, тому охолодження відбувається довше.
  • Переконайтеся в тому, що термос відповідає заявленим технічним характеристикам. Якість вакууму (проміжок між корпусом і внутрішньою ємністю) визначає тривалість підтримки температури.

Чим менше відстань, тим швидше змінюється температура вмісту. Для перевірки якості вакууму залийте окріп в колбу на добу. Якщо через 24 години температура знизитися до 55 ° С і менше, термос погано тримає тепло.

Який краще

Який краще

Характеристики кращого варіанту термоса:

  • металічний корпус;
  • скляна колба;
  • обсяг 0,5-1,5 л;
  • тип - класичний або універсальний;
  • чохол в комплекті;
  • інші комплектуючі (системи кріплення, посуд, прилади та ін.) - за потребою;
  • система відкривання / подачі - клапан.

Як користуватись

Як користуватись

Перші дію після покупки:

  1. Новий прилад ретельно вимийте.
  2. Перед чищенням від'єднуються всі деталі і миються окремо.
  3. Для чищення використовуйте теплу воду в поєднанні з господарським милом, миючим засобом, содою.
  4. Висушіть всі елементи конструкції, зберіть виріб.

Що можна зберігати в термосі:

  • воду;
  • кава;
  • чай;
  • бульйон, суп, другі страви (в харчових моделях з широким горлом).

воду;   кава;   чай;   бульйон, суп, другі страви (в харчових моделях з широким горлом)

Не використовуйте пристрій для зберігання таких продуктів:

  • дитяче харчування;
  • сухий лід;
  • газовані напої (вуглекислий газ контактує з металевою колбою, викликаючи пошкодження матеріалу);
  • молочні та кисломолочні продукти.

рекомендації:

  • Не пийте безпосередньо з термоса (за винятком фляги і гуртки), щоб уберегтися від опіків.
  • Чи не нагрівайте прилад в мікрохвильової печі , На відкритому вогні і за допомогою інших джерел тепла.
  • Не заливайте колбу доверху - рівень рідини повинен бути на 1 см нижче краю горлечка. У деяких моделях передбачається відмітка.

Враховуйте, що системи, які відповідають за герметичне відкривання і відсутність протікання, надають додатковий тиск на рідину, занурюючись всередину колби, тому без невеликої кількості повітря не обійтися.

При закриванні пристрої зайва рідина витікає назовні.

  • Намагайтеся уникати механічних пошкоджень термоса.
  • Промивайте колбу після кожного застосування. Рекомендується робити це відразу, як тільки ємність спорожніє. Не намагайтеся відтерти залишки рідини або їжі від стінок - заповніть ємність теплою водою на час, після чого зітріть забруднення.
  • Чи не мийте виріб, користуючись лужними розчинами.
  • Чи не мийте термос в посудомийній машині .

Збільшення часу роботи

Збільшення часу роботи

Перш ніж наливати в термос гарячий чай або кава, попередньо прогрійте колбу окропом - заповніть внутрішню ємність гарячою водою на півгодини. Потім злийте окріп і відразу заповнюйте колбу напоєм.

Така маніпуляція продовжує підтримку температури напою на 2-3 години. При заповненні холодної ємності гарячої рідиною моментально відбувається часткова втрата тепла, а якщо прогріти термос, тепловтрати торкнуться тільки стінок, але не напою.

зберігання

зберігання

  • Рекомендується зберігати виріб у вертикальному положенні. Залежно від конструкційних особливостей моделі і обсягу, дотримання правил зберігання продовжує час підтримки температури на 20-40 хвилин.
  • Щоб уникнути виникнення неприємних запахів усередині колби, які псують аромат напоїв, не допускайте зберігання порожнього вироби з щільно закритою кришкою.
  • Якщо неприємний запах все ж з'явився, усуньте його харчовою содою: заповніть колбу розчином соди на 2-3 години, промийте і висушіть посудину.

гарантія

гарантія

Гарантійний термін залежить від виробника, становить мінімум 1 рік.

Для заміни товару надайте:

  • гарантійний талон;
  • документ, який підтверджує факт покупки;
  • несправний термос і повний перелік комплектуючих, які продавалися разом з ним;
  • висновок сервісу, яке підтверджує поломку.

Гарантійне обслуговування не поширюється на випадки, коли продукція пошкоджується в результаті умисних або випадкових дій покупця, третіх осіб, стихійних лих, при відсутності необхідних паперів.

Несправності і ремонт

Несправності і ремонт

Поширені несправності:

  • термос не підтримує тепло;
  • ємність пропускає воду;
  • швидке охолодження рідини.

Посудина не підтримує необхідну температуру через відсутність вакууму в конструкції або через негерметично закритою кришки або механічної поломки:

  • Зніміть кришку, яка закриває дно конструкції.
  • Під кришкою розташовується дно зовнішньої колби, в яке упаюється мідна труба зі сплющеним кінцем. На виробництві термосів через мідну трубку викачується повітря для утворення вакууму, потім кінець трубки стискається.

Навіть при невеликому пошкодженні зварювальні шви можуть лопнути, і простір наповнюється повітрям.

  • Самостійно можна лише заповнити простір між ємностями монтажною піною. Відкачування повітря проводять фахівці.
  • Перед заповненням простору піною просвердлите в дні зовнішньої ємності кілька отворів діаметром 6 мм - крізь них піна потрапить до шийки.
  • Не заповнюйте піною відразу весь простір - їй необхідно вільне місце для розширення.

Не заповнюйте піною відразу весь простір - їй необхідно вільне місце для розширення

Пропускання води можливо через негерметичного гумового кільця-ущільнювача кришки. Рекомендується змінити ущільнювач. Зробити це можна самостійно, просто від'єднавши зіпсоване кільце, і прикріпивши на його місце нову деталь.

Швидко охолодження води відбувається через те, що обсяг резервуара не відповідає необхідному часу підтримки температури або недостатньо відкачано вакуум.

Виробники термосів

AMET

AMET

Виготовляє наступні моделі виробів, а також запасні деталі до них:

  • для рідини;
  • універсальні;
  • харчові;
  • сувенірні, подарункові;
  • декоративні.

Обсяг приладів - від 0,33 до 3 л. Основний матеріал нержавіюча сталь. Кожна серія має визначальними рисами - типом горлечка, місткістю, супутніми товарами. Гарантія - 1 рік.

ARCTICA

ARCTICA

Виготовляємо продукцію з харчової нержавіючої сталі. Характерні риси:

  • практичність - застосовуються для зберігання рідин і їжі;
  • довговічність - вироби виготовляються з нержавіючої сталі високої якості, за рахунок чого збільшується експлуатаційний термін;
  • надійність - підтримка температури протягом тривалого часу;
  • безпека - на виробництві використовуються матеріали, безпечні для здоров'я.

Більшість моделей оснащується додатковими пристосуваннями: ложками, ручками, чашками і ін. В асортименті є прості моделі з різною місткістю і судини з дизайнерським оформленням (напиленням, текстилем, різнокольорові).

Bekker

Bekker

Асортимент продукції включає наступні види термосів:

  • металеві Premium - нержавіюча сталь високої якості, подвійні стінки з вакуумним простором, додаткові чашки, ручки;
  • металеві звичайні - нержавіюча сталь, вакуум, подвійні стінки;
  • пластмасові - глечики, термоконтейнери, харчові, класичні моделі з пластиковим корпусом;
  • термокружки - пристрої з нержавіючої сталі і пластмаси.

BIOSTAL

BIOSTAL

Різновиди термосів:

  • універсальні;
  • з широкою горловиною;
  • з вузькою горловиною.

Вироби виробляються із застосуванням високоякісної нержавіючої сталі. Корпус покривається захисним лаковим шаром. Конструкція передбачає зручну ручку і ремінь для транспортування. У комплекті йде додаткова чашка. Гарантія - 1 рік.

Diolex

Diolex

Компанія займається виготовленням термоустройств з нержавіючої сталі. Продукція характеризується місткістю, міцністю, невеликою вагою. Стінки корпусу подвійні, утримують тепло 12 годин, але не перегріваються.

Комплектуються чохлами. Гарантія на всі моделі - 1 рік. Крім класичних моделей в асортименті є термокружки.

EMSA

EMSA

асортимент:

  • класичні;
  • термокружки;
  • харчові;
  • дитячі та дорослі фляги.

Характерна риса продукції - яскраве кольорове оформлення. Всі товари, за винятком дитячих фляг, виготовляються з нержавіючої високоякісної сталі. Виробник гарантує герметичність, безпеку для здоров'я, двостінні конструкцію з вакуумом.

LaPLAYA

LaPLAYA

Займається виготовленням термоустройств з нержавіючої сталі і скла. Асортимент термосів:

  • для напоїв;
  • для їжі;
  • універсальні;
  • для настільної експлуатації.

Термокружки:

  • негерметичні;
  • з ручкою;
  • універсальні;
  • для спорту, активного відпочинку;
  • для автомобіля;
  • компактні.

Продукція характеризується застосуванням якісних матеріалів і оригінальним дизайнерським оформленням.

Mayer & Boch

Mayer & Boch

асортимент:

  • глечики;
  • класичні моделі;
  • харчові;
  • термокружки.

Продукції властивий незвичайний дизайн, яскраве оформлення і підбір якісних матеріалів. У виробництві використовуються метали (алюміній, нержавіюча сталь), скло, пластик. У комплекті поставляються додаткові чашки, ложки, кріплення.

Regent

Regent

Товарні лінії:

  • Bullet;
  • Geizer;
  • Gotto;
  • Soup;
  • Fitness;
  • Universal.

Модельний ряд представлений термоустройств з вакуумної колбою з нержавіючої сталі. Кожна серія призначається для експлуатації в певних умовах. Продукція характеризується міцністю, стійкістю до механічних пошкоджень.

Stanley

Stanley

асортимент:

  • для напоїв;
  • для їжі;
  • фляги;
  • термокружки.

серії:

Для продукції характерна висока міцність завдяки використанню нержавіючої сталі. Вироби зручно тримати рукою завдяки шорсткою нескользкой поверхні.

Термоустройств стійкі до механічних пошкоджень, корпус не перегрівається. Властива багатофункціональність і зручна експлуатація.

TalleR

TalleR

Термоустройств виробника (термоси і термокружки) виготовляються із застосуванням нержавіючої сталі - це стосується і корпусу, і колби. Серії відрізняються технічними параметрами (об'ємом і ін.):

  • Бартон;
  • Хаттон;
  • Лестер;
  • Ніксон;
  • Пакстон;
  • Блейк;
  • Джеральд;
  • Бредфорд;
  • Бейлі.

Деякі моделі доповнюються чохлами, додатковими Термокружки, оснащуються ручками.

Thermos

Thermos

Компанія спеціалізується на виробництві термоустройств і посуду. Головний асортимент представлений виробами:

  • Thermos;
  • THERMOcafe;
  • фляжки.

Продукція призначається для напоїв, перших і других страв. Оформляється незвичайним дизайном, різними колірними рішеннями. Матеріал - харчова нержавіюча сталь. Гарантія на товари - від 1 до 15 років.

Tiger

Tiger

Компанія-виробник працює над удосконаленням технології виготовлення термоустройств з метою підвищення якості продукції та зменшення витрат. Характерні риси:

  • колби з нержавіючої сталі ретельно поліруються зсередини (зниження ризику появи неприємного запаху, нальоту);
  • зручні форми, компактні розміри (застосування лазерного зварювання на виробництві);
  • розбірні пробки з простою конструкцією і герметичним ущільненням.

Серії продукції:

  • універсальна;
  • класична;
  • для дітей;
  • подарункові;
  • для їжі;
  • з помпою.

Vitesse

Vitesse

асортимент:

  • термоси;
  • фляжки металеві.

Вироби з нержавіючої сталі. Є класичні моделі і глечики. Допускається чистка в домашньої посудомийній машині . Конструкція передбачає вакуумну колбу, невелика вага, зручну експлуатацію.

Реклама від спонсорів:

Чому рідина або їжа з часом все одно остигає або нагрівається?

Новости